8523NM
IDSKENHUIZEN
tel. 0513-434044

In een enerverende wedstrijd delen VVI en de Sweach de punten: 1 – 1.

Om er voor te zorgen dat beide damesteams van de Sweach hun wedstrijd konden spelen, was die van Vr1 verschoven naar de maandagavond. Het was weer even afwachten of een ieder de aardappelen op tijd achter de kiezen had, maar om kwart over zes vertrokken we al richting Idskenhuizen en waren we netjes op tijd op sportpark de Stripe.

Lichtelijk verbaasd liepen we het sportpark op. Idskenhuizen, een dorp van nog geen 500 inwoners, beschikt over een voetbalaccommodatie waar menig club jaloers op zal zijn. Twee voetbalvelden, een trainingshoek, mooie ruime kleedboxen en een leuke kantine waar we zeer gastvrij werden ontvangen. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Vanaf het begin ontspon zich een heerlijk duel waarin beide ploegen fanatiek op zoek gingen naar de openingstreffer. Al vroeg kreeg VVI een flinke kans, maar tot opluchting van de Sweachsters verdween de bal over de ballenvanger. De Sweach had de handen vol aan de voorwaartsen van VVI maar Tess wist, als Bruce Grobbelaar in zijn beste jaren, haar doel lang schoon te houden. Vlak voor de rust was een mooi schot van een van de aanvalsters van VVI Tess toch te machtig en kwam VVI op een 1 – 0 voorsprong.

Na de rust ging de Sweach vol op zoek naar de gelijkmaker, maar de keepster van VVI liet zien ook over de nodige kwaliteiten te beschikken en wist de voorsprong lang vast te houden. In de 77e minuut was een zuiver hard schot van Maike haar toch ook te veel en kwam de Sweach langszij. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en bleven voor de overwinning gaan. Fleur was nog dichtbij de winnende, maar haar schot ketste van de ene naar de andere paal en kon daarna door de keepster onschadelijk worden gemaakt.

Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar gescoord werd er niet meer en zo werden de punten na een intens duel terecht gedeeld.