Vlaslaan 28
9244CH
BEETSTERZWAAG
tel. 0512-382200

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 21/22 wisten de dames van de Sweach na een ware slijtage slag met 2 – 0 te winnen van de combinatie Drachten/TFS.

In de voorbereiding had de Sweach twee wedstrijden met wisselend resultaat gespeeld. Tegen Buitenpost werd een knappe 4 – 1 overwinning geboekt, maar tegen WTTC had de Sweach weinig in de melk te brokkelen en verloor met 0 – 3. Daarnaast hadden we met Drachten/TFS een voor ons onbekende tegenstander te maken, dus was het even afwachten hoe de tactische plannen van de beide teams tot uitvoer zouden worden gebracht.

De Sweach begon goed aan de wedstrijd. Verliepen de combinaties in de voorbereiding nog wat moeizaam, in het eerste kwartier bleek dat de trainingen goed vertaald werden naar het veld en wisten de meiden elkaar makkelijk te vinden. Na een kwartier kreeg de Sweach echter een forse dreun te verwerken.

In een duel om de bal probeerde Ilse deze te koppen, terwijl de tegenstander deze met de voet probeerde te raken. Gevolg was dat Ilse door de tegenstander in het gezicht werd geraakt, een tand uit de mond verloor en niet verder kon.

Wat restte was een vrije trap voor de Sweach. Famke legde de bal netjes een metertje breed, waarna Maike deze feilloos in het doel schoot. Helaas had de goed leidende scheidsrechter toen al afgefloten voor het te vroeg in lopen van de tegenstander en dus moest de vrije trap opnieuw genomen worden. Het lukte niet nogmaals om de bal binnen te werken en zo bleef de 0 – 0 op het scorebord staan.

Na deze dreun kwam Drachten/TFS beter in de wedstrijd en ontstond er meer evenwicht op het veld. Beide ploegen wisten hier en daar wel wat speldenprikjes uit te delen, maar veel uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Wel zagen we dat de warmte, en de bij deze en gene nog weinige trainingsuren, invloed had en werd er ook in de eerste helft al regelmatig gewisseld. Zo wisten beide ploegen verder ongeschonden de rust te halen.

Enkele minuten na de rust wist de Sweach een corner af te dwingen, welke netjes door Maike voor werd gebracht. De speelster van Drachten/TFS die hem op het hoofd kreeg heeft er een nacht slecht van geslapen. De bal was hard en verdween daarna, zonder verdere tussenkomst van iemand anders, ook nog in het doel, 1 – 0. Met dit steuntje in de rug kon de Sweach iets vrijer gaan voetballen en was het vooral van belang om geen treffer om de oren te krijgen. Achterin had de Sweach de zaken echter goed onder controle en mocht er toevallig al eens een balletje door heen vliegen dan was er altijd wel iemand om te corrigeren. Stonden ze bij de tegenpartij al te juichen, bleek Myrthe er ook nog te zijn.

Langzaam maar zeker zagen we de krachten bij beide partijen wegvloeien en werd het maken van goede combinaties steeds moeilijker. Aan het eind van de wedstrijd zaten ze bij de Sweach dan ook allemaal gespannen op het laatste fluitsignaal te wachten. Met de 1 – 0 was de volgende ronde in de beker een feit en hoefde er niet verlengd te worden of een bloedstollende strafschoppen reeks te volgen. Het duurde echter even voor het einde bereikt was.

Scheidsrechter de Boer had tijdens de verschillende blessure behandelingen de tijd strak in de gaten gehouden, zodat we al in de 98e minuten zaten toen Melissa nog een keer diep werd gestuurd. Gelukkig maakte zij aan alle twijfels een eind door de bal hard en zuiver langs de keeper te schieten: 2 – 0.